Mięso mielone z pieczarkami w cieście francuskim
Kotlety mielone znane są od bardzo dawna. Jest to proste, kultowe danie , które często gościło w naszych rodzinnych domach. Dziś klasyczny mielony jest równie popularny, jednak zawinięty w ciasto francuskie nabiera innego wymiaru :). Bardzo ciekawy pomysł kiedy np. spodziewamy się gości a przy tym smaczny i szykowny :)
Składniki:
- 0,5 kg mięsa mielonego
- 0,3 kg pieczarek
- 2 jajka
- 1-2 cebule
- sól, pieprz, przyprawy
- 1 ciasto francuskie
Pieczarki pokroić w kostkę, cebulę drobno posiekać i dodać do mięsa mielonego. Wbić jajka , przyprawić i wszystko wymieszać. Uformować kotlety. Ciasto fransuskie pokroić na cienkie paski i owijać nimi kotlety tworząc różne wzory.
Ułożyć na papierze do pieczenia, posmarować jajkiem i piec w temperaturze 180 C ok. 40min.
Ułożyć na papierze do pieczenia, posmarować jajkiem i piec w temperaturze 180 C ok. 40min.
Komentarze
Prześlij komentarz